Otteluennakko 14.6. Vähäkyrö – Kiri

Kiri kohtaa keskiviikkona uuden tuttavuuden, sarjanousija Vähäkyrön vierasottelussa Vaasan pesäpallostadionilla. Kiri ja Vähäkyrö eivät olet jaksopeliaikaan kohdanneet kertaakaan. Vähäkyrö on kirjoittamaton kortti ja Vaasassa ei ole tullut koskaan pelattua. Pesäpallo-ottelua odotan, Jori Heikkinen kertoili ennakkotunnelmia ennen Vähäkyrö-ottelua.

Heikkinen on napannut pelipaikan pelaavasta miehistöstä, mutta hänen taustansa ei ole aivan tavanomainen. Heikkinen on kotoisin Rovaniemeltä, joka varsinaisesti ei ole tullut tunnetuksi pesäpallohautomona ja Heikkinen onkin ensimmäinen NaPa-pesiksen kasvatti joka pelaa ykköspesistä. Jalkapalloa testasin ensin, mutta se ei tuntunut omalta jutulta. Pesiskoulut tuli koululle ja siitä tuli meidän kylällä jonkinasteinen buumi. Se tarttui sitä kautta mukaan ja pesäpallo sytytti enemmän kuin jalkapallo, Heikkinen taustoittaa. Jyväskylään Heikkinen päätyi sattuman kautta. Opiskelupaikkaa hain ja heitin ensimmäiseksi vaihtoehdoksi liiketalouden Jyväskylässä. Satuin pääsemään ja täällä ollaan.

Kiri kaatoi lauantain paikallispesissä Lohen Koskenharjulla ja voitto oli erityisen maistuva, sillä Lohi jäi ottelussa kokonaan ilman juoksuja. Kapteeni-Rajala oli jälleen iskussa ja pokkasi ykköspalkinnon. Iiro Nokkala jäi lauantain pelissä ilman palkintoa, mutta Nokkala onnistui jälleen mainiosti keräten seitsemän kärkilyöntiä ja yhden lyödyn ja yhden tuodun. Nokkala myös raataa isoa tonttia ulkokentällä. Kirin toisen jakson voittojuoksun takakenttäpuhkaisulla lyönyt Heikkinen oli varovaisen tyytyväinen lauantain otteluun, mutta muuten alkukauteen hän ei täysin tyytyväinen ole. Lauantain ottelu antoi jo vähän osvittaa, että otteet voisivat parantua. Täysin tyytyväinen ei voi olla, ei omaan eikä joukkueen alkukauteen. Itsellä ollut nyt vähän pienempi rooli ja kokonaan uusi pelipaikka, niin se on ollut iso muutos itselle.

Sarjanousija Vähäkyrön kausi on lähtenyt käyntiin varovaisesti. Joukkue on tällä hetkellä toiseksi viimeisenä ja yhdeksän peliä ovat tuottaneet vain yhden voiton. Ainoa voitto tuli toukokuun loppupuolella, kun joukkue kaatoi kotikentällään Ylivieskan supervuoron jälkeen. Lyöjäjokeri Patrik Wahlsten on ollut alkukaudesta joukkueen tehokkain kotiuttaja, lyötyjä juoksuja yhdeksään peliin on syntynyt 12 kappaletta. Keijo Saarenmaa on ollut etenijöistä etevin kymmenellä tuodulla ja Jari Ojanen on vähäkyröläisistä korkeimmilla kärkilyöntitilastossa. Joukkueesta löytyy myös superpesiskokemusta, sillä Jani Pylkkä ja Joonas Riikilä pelasivat vielä viime kaudella Superpesistä.

Leave a Reply