Otteluennakko 12.7. Kiri – Siilinjärvi

Otteluennakko:

Kirin kotipelit jatkuvat keskiviikkona 12.7, kun Hippokselle saapuu vieraaksi ylivoimaisessa sarjajohdossa oleva Siilinjärven Pesis. Joukkueet kohtasivat jo helatorstaina Siilinjärvellä ja tuolloin kaikki kolme pistettä pysyivät Siilinjärvellä. Siilinjärvi on raapinut jo seitsemän pisteen keulan toisena olevaan Haminaan nähden, kun joukkueilla on enää kymmenkunta ottelua runkosarjaa jäljellä.  Kiri kohenteli asemiaan sarjataulukossa viikonloppuna kahdella kolmen pisteen voitolla paikallisvastustajista Lohesta ja Lievestuoreesta. Kiri on tällä hetkellä kuudentena tasapisteissä Manse PP:n kanssa ja pisteen verran neljäntenä olevaa Kuopiota perässä. Siipe on esittänyt tiivistä ulkopeliä koko kauden. Sisällä heiltä löytyy muutamat nopeat jalat ja vaarallisia lyöjiä, kertoo Kirin kolmoskoppari Teemu Rouhiainen.
Kiri on kesäkuun alun Kuopio-pelin jälkeen tiivistänyt ulkopeliään ja viimeiseen seitsemään peliin ulkokentästä on lyöty vain 25 juoksua. Keskiviikkona haaste on kuitenkin kova, sillä Siilinjärvi on lyönyt 15 peliin 145 juoksua eli juoksuja per ottelu on syntynyt lähes kymmenen juoksun tahtia. Joukkueen riveistä löytyy ykköspesiksen kuumin pelaaja, sillä ykköspesiksen lyöjätilastoa johtava Kimmo Lukkari on paukuttanut peräti 67 lyötyä juoksua. Myös kärkilyöntitilastoa johtaa siilinjärveläinen, kun Samu Vainikainen johtaa tilastoa 111 kärkilyönnillä ja Lukkari on toisena. Keskiviikon pelin avainkysymys onkin saako Kiri Siipen tehokaksikon kuriin. Siipen kaatoon vaaditaan hyvä peli meiltä, mutta olemme tällä kaudella näyttäneet että pystymme pelaamaan kovia joukkueita vastaan hyvää peliä, Rouhiainen kertoo.
Kirin paikallispeliviikonloppu sujui tuloksellisesti mainiosti, sillä saldona oli täysi kuuden pisteen potti. Viikonlopun tehokkain kiriläinen sisällä oli Janne Palomäki, joka kotiutti neljästi. Ulkona lukkari Atte Brandtin johtama ulkopeli toimi mainiosti ja varsinkin takatilannetta joukkue puolusti mallikkaasti. Terveystilanne on tällä hetkellä hyvä ja isompia loukkaantumishuolia ei ole. Keskiviikon otteluun kultakypärä päässään lähtee Eero Kuitunen, joka palkittiin sunnuntaina Koskenharjulla Kirin parhaana.

Leave a Reply