Otteluennakko 16.7. Pöytyä – Kiri

Otteluennakko:

Kirin ottelut ykkösen runkosarjassa jatkuvat sunnuntaina, kun joukkue matkaa Varsinais-Suomeen Pöytyän Urheilijoiden vieraaksi. Sarjatilanne on tällä hetkellä erittäin mielenkiintoinen, sillä Pöytyä miehittää sijaa kolme, kolme pistettä kuudentena olevaa Kiriä edellä. Runkosarjan voittajahan nousee suoraan ja sillä paikalla Siilinjärvi on kolme pistettä edellä Haminaa. Sijat 2-5 pelaavat välierät ja niiden voittajat karsivat noususta Superpesikseen ensi kesäksi. Noista sijoista kilvoittelevat tällä hetkellä kiivaimmin Hamina, Pöytyä, Manse, Kuopio ja Kiri.
Pöytyä on ollut kauden positiivisiä yllättäjiä ja varsinkin kotikentällään joukkue on ollut kova. Joukkueen jokerikaksikko Marlo Jaakkola – Miikka Riikonen kantaa päävastuun kotiutuksista, sillä he ovat lyöneet lähes puolet joukkueen juoksuista. Kärkikaksikko Niko Julin – Mikko Pauna kantaa etenemisvastuuta Paunan ollessa toisena etenijätilastossa ja Julinin seitsemäntenä. Kirin Ilkka Ylitalo on saman tilaston kolmas. Pöytyää on nopeita miehiä keulassa, joten nollatilanteen täytyy pitää, kuten se on pitänyt parissa edellisessä ottelussa. Takatilanteessa pitää myös räpylän kestää, sillä Jaakkola ja Riikonen ovat lyöneet paljon juoksuja, Eero Kuitunen arvioi.
Kiri lähtee sunnuntain otteluun kolme kolmen pisteen voittoa alla. Viimeksi joukkue nappasi komean voiton, kun sarjakärki Siilinjärvi kaatui Hippoksella tiukkojen vaiheiden jälkeen. Varsinkin nousu voittoon toisen jakson takaa-ajoasemasta oli erityisen makea. Ulkopeli on toiminut kuukauden verran hyvin ja vastustajat eivät ole saaneet enää ilmaisia juoksuja. Joukkueen terveystilanne on myös mainio tällä hetkellä. Ulkopeliin on löytynyt harmonia siitä, kun on saatu turhat venkslailut pois. Ulkopelin kautta pitää pelata ja olla sisällä kärsivällisiä, koska laajuutta meiltä löytyy ja saamme kyllä tarvittavat juoksut tehtyä. Summa summarum: sisäpelillä voitetaan pelejä, mutta ulkopelillä mestaruuksia, Kuitunen lopettaa.​

Leave a Reply