Otteluennakko 28.7. tampere – kiri

Otteluennakko:

Kirin kohdalla runkosarjan loppu lähenee ja enää neljä ottelua on Kirin osalta jäljellä runkosarjaa. Taistelupudotuspelipaikoista käy tällä hetkkellä kuumana, sillä Kiri on tällä hetkellä sarjassa viidentenä, neljä pistettä kuudentena olevaa Kuopiota edellä. Perjantaina Kiri matkustaa Mansen vieraaksi Tampereelle. Playoffpaikka on tavoitteena ja sitä kohti mennään, Aleksi Ahola kertoo loppukauden tavoitteesta.

Perjantain vastustaja Manse on ryhdistäytynyt heinäkuussa hieman vaisumman alkukauden jälkeen ja matkustaa tällä hetkellä kahdeksan ottelun voittoputkessa. Samalla joukkue on nostanut osakkeeitaan sarjataulukossa ja on tällä hetkellä kolmantena, seitsemän pistettä sarjaa johtavaa Siilinjärveä perässä. Kiri ja Manse kohtasivat ennen juhannusta kertaalleen Hippoksella ja tuolloin Kiri käänsi tiukan kamppailun yhden juoksun erolla. Odotan tiukkaa ja vähäjuoksuista peliä ja varmaan aika kuumaakin peliä, vähän kuin Jyväskylän kamppailu oli, Ahola kertoo.

Kiri kärsi tiistaina Hippoksella kirvelevän tappion Vähäkyrölle supervuoroparin jälkeen. Kuuden vuoroparin verran peli oli Kirillä hallussa, mutta sen jälkeen tapahtui jotain mystistä ja Vähäkyrö sai hengen päälle ja vei pisteet ansaitustikin. Perjantaina haaste kovenee, sillä Manse on ollut Kirin ohella heinäkuun kuumin joukkue. Kultakypärä päässään perjantain otteluun lähtee Kalle Virolainen, joka tykitti tiistain kamppailussa kolme juoksua. Joukkueen terveystilanne on myös hyvä tällä hetkellä.

Manse muokkasi heinäkuun aikana kokoonpanoaan ja joukkue hankki Severi Piispasen Seinäjoelta tuomaan lisää syvyyttä joukkueeseen. Samalla Atte Hakala siirtyi Loheen loppukauden vuokrasopimuksella. Joukkue on pelannut läpi kauden hyvää ulkopeliä ja onkin päästänyt vähiten juoksua runkosarjassa. Manse on saanut heinäkuussa sisäpeliään rullaamaan ja tämä onkin ollut isona syynä voittoputkeen. Ex-kiriläiset Eetu Karhulahti, Mika Ilkko ja Saku Suurnäkki kantavat isoa vastuuta joukkueen ykköskärjessä, mutta joukkueen tehokkain kärkilyöjä on ollut kuitenkin Jukka Tuomisto, joka on Iiro Nokkalan jälkeen viidentenä kärkilyöntitilastossa. Petteri Kortelaisen maila on ollut kuuma heinäkuussa ja mies onkin noussut viidenneksi lyöjätilastossa. 20 peliin lyötyjä juoksuja Kortelaisella on kertynyt 2+40.

Leave a Reply