Otteluennakko 2.8. Kiri – lievestuore

Otteluennakko:
Kiri saa keskiviikkona vieraita idästä, kun Lievestuoreen Kisa saapuu vierailulle naapuripitäjä Laukaasta joukkueiden kauden kolmanteen kohtaamiseen. Kaksi aikaisempaa peliä on mennyt Kirille puhtaasti 2-0. Runkosarjan loppu lähestyy myös loppuaan, sillä molemmilla joukkueilla on jäljellä enää kolme ottelua. Kiri on sarjataulukossa viidentenä ja menossa kohti pudotuspelejä, sillä kuudentena oleva Kuopio on viisi pistettä perässä. Lievestuore taas kohenteli asemiaan sunnuntaina hakemalla huipputärkeän voiton Vähäkyröstä kotiutuslyöntikilpailun jälkeen. Joukkue on tällä hetkellä kahdeksantena, mutta Ulvila hengittää niskaan pisteen päässä ja Vähäkyrö kahden pisteen päässä. Tasainen peli on tulossa. Molemmilla joukkueilla on panosta pelissä ja se varmasti näkyy, Ilkka Ylitalo ennakoi.
Kirin viime viikko sujui tuloksellisesti alavireisesti, sillä joukkue taipui sekä Vähäkyrölle ja Tampereelle. Molemmat pelit toivat kuitenkin pisteen pistepussiin ja varsinkin toinen jakso Tampereella oli hyvää peliä. Tampereella Atte Brandt käynnisti toisella jaksolla Kirin takaa-ajon komealla kolmospuolen puhkaisulla ja kiertämällä kauden avauskunnarinsa. Peli venyi ensimmäistä kertaa tällä kaudella aina kotiutuskisaan, jonka Kiri aloitti sisällä ja onnistui kahdesti. Tämä ei kuitenkaan riittänyt voittoon, sillä Manse tuli tasoittavalleen vahvasti ja löi kolme miestä kotiin ja vei voiton. Kirin parhaana palkittiin jälleen hyvässä iskussa ollut Pasi Rajala ja kakkospalkinto meni vahvan heinäkuun pelanneelle Iiro Nokkalalle.
Lievestuore kokosi rivinsä sunnuntain pelissä Vähäkyrössä ja katkaisi neljän ottelun tappioputkensa. Kotiutuskisan ratkaisijaksi nousi Kiri-kasvatti Tapani Linna, jonka onnistuminen käynnisti lievestuoreelaisjuhlat. Lievestuoreen parhaana palkittiin hyvässä lyönnissä ollut Jani Karppanen ja kakkospalkittu oli Kasperi Laasonen. Keskiviikon ottelu on tärkeä Lievestuoreelle, sillä kamppailu sarjan häntäpäässä on tiukkaa. Lohi on varmistanut jo putoamisen, mutta karsijan paikoista käydään vielä kovaa taistelua. Ylivieskan asema on tällä hetkellä heikoin, sillä se on kolme pistettä yhdeksäntenä olevan Ulvilan perässä. Sarjan kymmenes ja yhdestoista joukkue karsivat keskenään paikasta ykköspesikseen ja otteluparin hävinnyt joukkue tippuu Suomisarjaan. Lievestuore on kahdeksantena, mutta tarvitsee vielä pisteitä välttääkseen karsinnan. Keskiviikon peli ratkeaa siihen, kumman pää kestää paikallispelin paineet paremmin, Ylitalo arvioi keskiviikon pelin ratkaisua.

Leave a Reply