Otteluennakko 6.8. Kiri – Ylivieska

Kirin runkosarjan viimeinen kotiottelu pelataan sunnuntaina 6.8, kun Ylivieskan Kuula saapuu Hippokselle vieraaksi. Kiri kaatoi keskiviikkona Lievestuoreen puhtaasti 2-0 ja otti vankan otteen pudotuspelipaikasta, sillä Kiri tarvitsee pisteen kahdesta viimeisestä ottelusta varmistaakseen paikan pudotuspeleihin. Kuudentena oleva Puijo on kahdeksan pistettä jäljessä ja heillä pelejä on jäljellä vielä kolme. Ylivieskan tilanne on kimurantimpi, sillä he ovat toiseksi viimeisenä tasapisteissä Vähäkyrön kanssa. Ulvila ja Lievestuore ovat pari pistettä edellä ja ykköspesiksessähän toiseksi viimeinen ja kolmanneksi viimeinen joukkue pelaavat putoamista vastaan. Ylivieska on perus ykkössarjan joukkue. Monta vuotta miehet pelanneet jo ykkössarjaa ja osaa pelata pesäpalloa. Heillä on tietyllä tapaa erikoisuutena ulkopelissä käytössä pelinjohtajansa näyttämä viuhka, jolla vaihtavat kuviota vähän niin kuin isommissa kekkereissä. Siinä pitää lyöjämiesten ja kaaren olla hereillä, kun siellä kuviota vaihdellaan, mutta keväällä siinä onnistuttiin hyvin ja varmasti onnistutaan sunnuntainakin, kun vaaan ollaan hereillä, Henrik Tawast kertoilee.

Kirin edellinen esitys kotona Lievestuoretta vastaan oli ehjä ja tasapainoinen ja varsinkin toisella jakso oli vahva esitys. Edellisissä peleissä erityisesti Atte Brandt on noussut hyvään iskuun mailan varressa ja keskiviikkonakin Brandt onnistui neljästi ja erityisesti avausjakson kaksi juoksua tuottanut kolmosluukkupuhkaisu oli maukas lyönti. Teemu Rouhiainen on pelannut hienon kauden ja varsinkin ulkokentällä Rouhiainen raataa kolmoskopparin tontilla isoa tonttia. Keskiviikkona Rouhiainen nousi lopulta avausjakson ratkaisijaksi puhkaisemalla takakentän neljännen tasoittavalla ja kiertämällä kunnarin tyhjään kenttään. Rouhiainen kantaakin sunnuntaina Kirin kultakypärää edellisen ottelun parhaana pelaajana. Meiltä kannattaa seurata peräkärjen toimintaa ja varsinkin Janne Palomäen pelaamista. Kaveri on pelannut hienon loppukauden ja on mailan varressa vaarallinen, Tawast vinkkaa.

Ylivieska raapi keskiviikkona elintärkeän voiton Muhoksesta supervuoron jälkeen ja piti vielä toiveet karsintapaikan välttämisestä elossa. Ennen Muhos-peliä Ylivieskalla oli synkkä jakso, sillä joukkue kärsi viisi tappiota putkeen. Keskiviikon ottelun ratkaisijaksi nousi vaarallinen lyöjäjokeri Tero Kivelä, joka onnistui peräti seitsemän kertaa kotiutuksissaan. Myös toinen jokeri Teemu Nivala onnistui neljästi. Kirillä onkin sunnuntaina tärkeä tehtävä saada jokerikaksikko kuriin. Miika Keski-Petäjä palasi keskiviikon peliin lukkariksi yhden pelin huilin jälkeen.

Leave a Reply