10.8.2017

Muhos 0 - 2 Kiri
10 elo 2017 - 18:00Muhos
Otteluraportti:
 
Kiri päätti runkosarjan komeaan voittoon, kun joukkue haki Muhokselta puhtaan kolmen pisteen voiton lukemin 0-2 (5-7, 4-8). Kentän ehdoton kuningas oli tänään Iiro Nokkala, joka summasi hurjat tehot 1+5/2 ja 11 kärkilyöntiä. Muutkin kiriläiset keräsivät hienoja tehoja, sillä Pasi Rajalan saldo oli 1+2/3 ja 9 kärkilyöntiä, Atte Brandt kotiutti neljästi ja paluun pelikentille tehnyt Eero Kuitunen toi kuusi juoksua. Avausjaksolla tultiin hienosti takaa jaksovoittoon. Toinen jakso ratkaistiin taas heti alkuun. Sisäpeli oli meillä tänään tehokasta koko pelin ajan. Nokkala oli taas kentän kuningas, vaikka kuinka yritettiin Aten kanssa laittaa kampoihin, kakkospalkittu Rajala tarinoi pelin jälkeen. Illan ottelu alkoi synkästi, sillä Kiri lahjoitti Muhokselle 4-0 -johdon, ennen kuin oma sisäpeli käynnistyi. Sisäpelin käynnistäjänä toimi tänään Pasi Rajala, jonka komea kolmosjatkelyönti toisen tasoittavalla tuotti kunnarin ja kaksi tavallista juoksua. Kirin neljännen tasoittavalle edettiin tasalukemissa 5-5, jossa jakson ratkaisijaksi nousi Iiro Nokkala. Kakkosjatkepuhkaisu toi kotiin Eero Kuitusen ja Teemu Rouhiaisen ja jakso Kirille 5-7.
 
Ottelun toinen jakso ratkesi jo Kirin ensimmäisessä sisävuorossa. Siinä ensin Iiro Nokkala jatkoi siitä mihin avausjakson lopussa jäi ja puhkaisi etutilanteessa kakkospesän päältä ja kotiin juoksivat Eero Kuitunen ja Teemu Rouhiainen ja Nokkala itse kiersi kunnarin. Vuoron aikana vielä Atte Brandt kahdesti ja Kalle Virolainen onnistuivat kotiutuksissaan ja jakso oli taputeltu. Jakson loppulukemiksi kirjattiin lopulta 4-8.
 
Kirin runkosarja on nyt päättynyt ja runkosarjan loppusijoitus on viides. Se tarkoittaa sitä, että Kiri etenee ykköspesiksen välieriin ja vastaan tulee Siilinjärven Pesis, joka sijoittui toiseksi runkosarjassa. Runkosarjan voittaja Hamina nousee ensi kaudeksi Superpesikseen.