12.7.2017

jyväskylä 2 - 0 siilinjärvi
12 heinä 2017 - 18:00

Otteluennakko:

Kirin kotipelit jatkuvat keskiviikkona 12.7, kun Hippokselle saapuu vieraaksi ylivoimaisessa sarjajohdossa oleva Siilinjärven Pesis. Joukkueet kohtasivat jo helatorstaina Siilinjärvellä ja tuolloin kaikki kolme pistettä pysyivät Siilinjärvellä. Siilinjärvi on raapinut jo seitsemän pisteen keulan toisena olevaan Haminaan nähden, kun joukkueilla on enää kymmenkunta ottelua runkosarjaa jäljellä.  Kiri kohenteli asemiaan sarjataulukossa viikonloppuna kahdella kolmen pisteen voitolla paikallisvastustajista Lohesta ja Lievestuoreesta. Kiri on tällä hetkellä kuudentena tasapisteissä Manse PP:n kanssa ja pisteen verran neljäntenä olevaa Kuopiota perässä. Siipe on esittänyt tiivistä ulkopeliä koko kauden. Sisällä heiltä löytyy muutamat nopeat jalat ja vaarallisia lyöjiä, kertoo Kirin kolmoskoppari Teemu Rouhiainen.
 
Kiri on kesäkuun alun Kuopio-pelin jälkeen tiivistänyt ulkopeliään ja viimeiseen seitsemään peliin ulkokentästä on lyöty vain 25 juoksua. Keskiviikkona haaste on kuitenkin kova, sillä Siilinjärvi on lyönyt 15 peliin 145 juoksua eli juoksuja per ottelu on syntynyt lähes kymmenen juoksun tahtia. Joukkueen riveistä löytyy ykköspesiksen kuumin pelaaja, sillä ykköspesiksen lyöjätilastoa johtava Kimmo Lukkari on paukuttanut peräti 67 lyötyä juoksua. Myös kärkilyöntitilastoa johtaa siilinjärveläinen, kun Samu Vainikainen johtaa tilastoa 111 kärkilyönnillä ja Lukkari on toisena. Keskiviikon pelin avainkysymys onkin saako Kiri Siipen tehokaksikon kuriin. Siipen kaatoon vaaditaan hyvä peli meiltä, mutta olemme tällä kaudella näyttäneet että pystymme pelaamaan kovia joukkueita vastaan hyvää peliä, Rouhiainen kertoo.
 
Kirin paikallispeliviikonloppu sujui tuloksellisesti mainiosti, sillä saldona oli täysi kuuden pisteen potti. Viikonlopun tehokkain kiriläinen sisällä oli Janne Palomäki, joka kotiutti neljästi. Ulkona lukkari Atte Brandtin johtama ulkopeli toimi mainiosti ja varsinkin takatilannetta joukkue puolusti mallikkaasti. Terveystilanne on tällä hetkellä hyvä ja isompia loukkaantumishuolia ei ole. Keskiviikon otteluun kultakypärä päässään lähtee Eero Kuitunen, joka palkittiin sunnuntaina Koskenharjulla Kirin parhaana.
 
Otteluraportti:
 
Kiri jatkaa voittojen tiellä ja sen sai kokea tänään sarjakärki Siilinjärven Pesis Hippoksella. Loppulukemat kirjattiin tänään tiukkojen vaiheiden jälkeen lukemin 2-0 (3-2, 3-2). Vielä tunti ennen ottelua Hippos lainehti vedestä ja oli epävarmaa pystytäänkö peliä pelaamaan, mutta sade taukosi lopulta ja peli päästiin aloittamaan puoli tuntia aiottua myöhempään. Loistava pesäpallo-ottelu. Pelattiin huippuottelu ja sarjakärki nurin, kertoili Kirin ykköspalkittu Henrik Tawast taiston tauottua.
 
Kiri pelasi läpi ottelun hienoa ulkopeliä ja erityisesti ykköspesiksen lyöjätilastoa ylivoimaisesti johtavan Kimmo Lukkarin pimentäminen oli loistava taidonnäyte koko joukkueelta. Kolmostilanteet voitti Siilinjärvi 16-14, mutta Kirin takatilannepelaaminen kesti lukkari Atte Brandtin johdolla mainiosti. Kirin ykköspalkittu tänään avausjakson voittojuoksun lyönyt Henrik Tawast ja kakkospalkittu lyöjäjokeri Kalle Virolainen. Jouduttiin tänään jo vähän ahdinkoon, mutta jaksettiin pelata loppuun asti ja uskottiin itseemme ihan loppumetreille asti. Se kantaa hedelmää ja se on ollut meidän trendi viime peleissä. Tästä on hyvä jatkaa. Pitää olla kärsivällinen ja pelata loppuun asti, niin se tuottaa hedelmää, Tawast pohti.
 
Ottelun avausjakso oli molemmilta tarkkaa ja tiivistä ulkopeliä. Kiri siirtyi toisessa vuoroparissa johtoon, kun Iiro Nokkalan tarkka sijoitus kolmospuolelle toi Tawastin kotiin. Neljännen aloittavalla Kiri lisäsi johtoaan, kun kakkoskärki rakenteli tilanteet ja Pasi Rajala ja Tawast upottivat pallon vuorollaan kakkospuolelle väliin. Siilinjärvi tuli omalla tasoittavallaan juoksun päähän Kimmo Lukkarin ja Oskari Koskelon kotiutuksillaan, mutta Brandtin korkeaan tolppaan ja Eemeli Paldaniuksen epäonnistuneeseen kopinnostoon päättyi avausjakso.
 
Toiselle jaksolle Siilinjärvi terästyi ja näytti menevän jo jaksovoittoon Samu Vainikaisen ja Teemu Kinnusen kotiutuksilla. Kiri kuitenkin heräsi viimeisellä mahdollisella hetkellä ja rakenteli omalla neljännen tasoittavallaan palottoman ajon Kalle Virolaiselle. Virolaisen tarkasti sijoitettu hidastettu toi kotiin Teemu Rouhiaisen ja jatkotilanteessa Siilinjärvi heitteli palloa epätarkasti ja Iiro Nokkala käytti tilaisuuden hyväksi ja karkasi tuomaan tasoituksen. Eikä siinä vielä kaikki. Kakkoskärki näytti jälleen voimansa ja rakensi jatkossa vielä tilanteen alokas-Karttuselle, jonka kolmospuolen kumura käynnisti Kirin kolmen pisteen voittojuhlat.
 
Tärkeät ottelut jatkuvat sillä, Kiri kohtaa seuraavaksi sunnuntaina kolmantena olevan Pöytyän vieraissa ja tiistaina Kiri matkustaa Kuopion vieraaksi.