16.5.2017

Jyväskylä 2 - 0 Muhos
16 touko 2017 - 18:00Hippoksen pesäpallostadion

Kiri jatkoi voittojen tiellä, kun Muhos kaatui kauden ensimmäisessä kotiottelussa Hippoksella puhtaasti 2-0 (13-3, 5-4). Kirin sisäpeli rullasi läpi ottelun tasaisesti koko joukkueella ja kolmostilanteita kertyi 32 kappaletta. Kirin ykköspalkinto meni toistamiseen kapteeni-Rajalalle, joka kirjasi neljä lyötyä ja kolme tuotua. Kakkospalkinnon pokkasi Iiro Nokkala, joka summasi kaksi lyötyä ja neljä tuotua. Koko joukkue keräsi onnistumisia laajalla rintamalla ja esimerkiksi lukkari Aleksi Karttusen neljä lyötyä tai Konsta Hyötyläisen 1 lyöty, kolme tuotua ja 12 kärkilyöntiä sadan prosentin teholla eivät riittäneet tänään palkinnoille.

Ottelun avausvuoro meni vielä ihmetellessä, mutta toisessa ja kolmannessa vuoroparissa lyöntihanat aukesivat oikein kunnolla ja kolmen vuoron jälkeen taululla lukemat olivat jo 12-1. Varsinkin kolmas sisävuoro oli Kiriltä hieno, sisävuoro kesti lähes puoli tuntia ja lyömässä kävi yli 30 miestä. Muhos vielä kaunisteli neljännessä vuorossa jakson loppulukemiksi 13-3 Viittasen ja Pöytäkankaan kotiutuksilla.

Toinen jakso oli avausjaksoa huomattavasti tasaisempi. Kiri oli siirtynyt kahden vuoron jälkeen 3-1 -johtoon, ennen kuin Muhos heräsi. Viittasen ja Tuomas Virkkalan kotiutuksilla ja yhdellä harhaheittojuoksulla Muhos säikäytteli kotiyleisöä siirtymällä ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon. Kiri ei kuitenkaan tästä hätkähtänyt, vaan tasoittavalla Iiro Nokkala ja Kalle Virolainen pistivät pallon vuorollaan kakkospuolelle väliin ja sinetöivät Kirille jakso- ja otteluvoiton lukemin 5-4.

Kirin ottelut jatkuvat sunnuntaina 21.5, kun vieraaksi Hippokselle saapuu Pöytyä. Ottelu alkaa jääkiekon MM-finaalin takia poikkeuksellisesti jo klo 13.00.

Ottelun tilastot: http://www.pesistulokset.fi/cgi-bin/tilastot/onlineottelu.py?data=28-3-0&id=29467t