14.6.2017

Vähäkyrö 0 - 2 Jyväskylä
14 kesä 2017 - 18:00Vähäkyrö

Otteluennakko:

Kiri kohtaa keskiviikkona uuden tuttavuuden, sarjanousija Vähäkyrön vierasottelussa Vaasan pesäpallostadionilla. Kiri ja Vähäkyrö eivät olet jaksopeliaikaan kohdanneet kertaakaan. Vähäkyrö on kirjoittamaton kortti ja Vaasassa ei ole tullut koskaan pelattua. Pesäpallo-ottelua odotan, Jori Heikkinen kertoili ennakkotunnelmia ennen Vähäkyrö-ottelua.

Heikkinen on napannut pelipaikan pelaavasta miehistöstä, mutta hänen taustansa ei ole aivan tavanomainen. Heikkinen on kotoisin Rovaniemeltä, joka varsinaisesti ei ole tullut tunnetuksi pesäpallohautomona ja Heikkinen onkin ensimmäinen NaPa-pesiksen kasvatti joka pelaa ykköspesistä. Jalkapalloa testasin ensin, mutta se ei tuntunut omalta jutulta. Pesiskoulut tuli koululle ja siitä tuli meidän kylällä jonkinasteinen buumi. Se tarttui sitä kautta mukaan ja pesäpallo sytytti enemmän kuin jalkapallo, Heikkinen taustoittaa. Jyväskylään Heikkinen päätyi sattuman kautta. Opiskelupaikkaa hain ja heitin ensimmäiseksi vaihtoehdoksi liiketalouden Jyväskylässä. Satuin pääsemään ja täällä ollaan.

Kiri kaatoi lauantain paikallispesissä Lohen Koskenharjulla ja voitto oli erityisen maistuva, sillä Lohi jäi ottelussa kokonaan ilman juoksuja. Kapteeni-Rajala oli jälleen iskussa ja pokkasi ykköspalkinnon. Iiro Nokkala jäi lauantain pelissä ilman palkintoa, mutta Nokkala onnistui jälleen mainiosti keräten seitsemän kärkilyöntiä ja yhden lyödyn ja yhden tuodun. Nokkala myös raataa isoa tonttia ulkokentällä. Kirin toisen jakson voittojuoksun takakenttäpuhkaisulla lyönyt Heikkinen oli varovaisen tyytyväinen lauantain otteluun, mutta muuten alkukauteen hän ei täysin tyytyväinen ole. Lauantain ottelu antoi jo vähän osvittaa, että otteet voisivat parantua. Täysin tyytyväinen ei voi olla, ei omaan eikä joukkueen alkukauteen. Itsellä ollut nyt vähän pienempi rooli ja kokonaan uusi pelipaikka, niin se on ollut iso muutos itselle.

Sarjanousija Vähäkyrön kausi on lähtenyt käyntiin varovaisesti. Joukkue on tällä hetkellä toiseksi viimeisenä ja yhdeksän peliä ovat tuottaneet vain yhden voiton. Ainoa voitto tuli toukokuun loppupuolella, kun joukkue kaatoi kotikentällään Ylivieskan supervuoron jälkeen. Lyöjäjokeri Patrik Wahlsten on ollut alkukaudesta joukkueen tehokkain kotiuttaja, lyötyjä juoksuja yhdeksään peliin on syntynyt 12 kappaletta. Keijo Saarenmaa on ollut etenijöistä etevin kymmenellä tuodulla ja Jari Ojanen on vähäkyröläisistä korkeimmilla kärkilyöntitilastossa. Joukkueesta löytyy myös superpesiskokemusta, sillä Jani Pylkkä ja Joonas Riikilä pelasivat vielä viime kaudella Superpesistä.

Otteluraportti:

Kiri nappasi toisen kolmen pisteen voiton peräkkäin, kun tällä kertaa kaatui Vähäkyrön Viesti Vaasan Hietalahdessa pelatussa ottelussa lukemin 0-2 (1-3, 1-6). Kirin ulkopeli oli lauantain Lohi-ottelun tapaa tiivistä mainion pelin pelanneen lukkari Atte Brandtin johdolla. Brandt palkittiinkin ansaitusti Kirin parhaana. Kakkospalkinnon pokkasi toisella jaksolla kolme juoksua lyönyt lyöjämörssäri Kalle Virolainen.  Hienon pelin pelasi myös ykkösvahti Janne Palomäki, joka pamautti hienolla läpilyönnillään toisen jakson avausjuoksun ja toi kaksi juoksua. Alku oli taas nihkeä.  Sitten kun saatiin homma rullaamaan, niin oltiin koko ajan pelin päällä. Saatiin virtaa onnistumisista ja ulkopeli oli tänään hyvää, Palomäki arvioi.
 
Palomäki aloitti toisen jakson juoksutehtailun kolmospuolen läpilyönnillä.
 
Vähäkyrö siirtyi ottelussa avausvuorossa johtoon, kun Kalle Keron kakkosrajakoukulla kotiin ehti Joonas Suominen. Kirin tasoitusjuoksusta vastasi Iiro Nokkala, jonka kakkosrajapienellä Palomäki tuli kotiin. Tämän jälkeen esiin asteli Atte Brandt. Brandtin kahdella kolmospuolen kotiutuksella nopeat Eero Kuitunen ja Ilkka Ylitalo toivat jakson loppulukemiksi 1-3. Kolmostilanteet avausjaksolla tasattiin 5-5.
 
Toisen avausvuoro näytti jo kuivuvan Kiriltä kasaan, ennen kun toiseksi viimeisenä lyöjänä vuoroon asteli ykköstilanteessa Palomäki. Palomäen kova niitti puhkaisi kolmospuolen ja Henrik Tawast kirmasi ykköseltä kotiin saakka. Sain pelinjohtajalta vinkin lyödä siihen ja tällä kertaa kävi keskelle mailaa tärkeään paikkaan, kertasi Palomäki läpilyöntiä. Jatkotilanteesta vielä viimesenä lyöjänä Juuso Tajakka saatteli Palomäen kahdella eri lyönnillä kakkoselta kotiin ja avausvuoron jälkeen lukemat olivat 0-2. Tänään ilman palkintoa jäänyt Pasi Rajala otti toisessa vuorossa kotiin tyylikkäällä nostonäpillä Kuitusen. Lopuista Kirin juoksuista vastasi Kalle Virolainen, jonka kakkospussilyönti saatteli kotiin Ylitalon ja viimeisen vuoron kakkosluukkuläpilyönnillä kotiin ehtivät Nokkala ja Rajala. Kalle Kero kaunisteli neljännen tasoittavalla  jakson loppulukemiksi vielä 1-6. Pienet epäonnistumiset vielä kun käännetään voitoksi, niin pystytään voittamaan mikä tahansa joukkue tässä sarjassa. Nyt on muutama hyvä peli alla, niin kiva lähteä haastamaan kärkijoukkueita, Palomäki päättää.