16.7.2017

pöytyä 2 - 1 jyväskylä
15 heinä 2017 - 16:00

Otteluennakko:

Kirin ottelut ykkösen runkosarjassa jatkuvat sunnuntaina, kun joukkue matkaa Varsinais-Suomeen Pöytyän Urheilijoiden vieraaksi. Sarjatilanne on tällä hetkellä erittäin mielenkiintoinen, sillä Pöytyä miehittää sijaa kolme, kolme pistettä kuudentena olevaa Kiriä edellä. Runkosarjan voittajahan nousee suoraan ja sillä paikalla Siilinjärvi on kolme pistettä edellä Haminaa. Sijat 2-5 pelaavat välierät ja niiden voittajat karsivat noususta Superpesikseen ensi kesäksi. Noista sijoista kilvoittelevat tällä hetkellä kiivaimmin Hamina, Pöytyä, Manse, Kuopio ja Kiri.
 
Pöytyä on ollut kauden positiivisiä yllättäjiä ja varsinkin kotikentällään joukkue on ollut kova. Joukkueen jokerikaksikko Marlo Jaakkola – Miikka Riikonen kantaa päävastuun kotiutuksista, sillä he ovat lyöneet lähes puolet joukkueen juoksuista. Kärkikaksikko Niko Julin – Mikko Pauna kantaa etenemisvastuuta Paunan ollessa toisena etenijätilastossa ja Julinin seitsemäntenä. Kirin Ilkka Ylitalo on saman tilaston kolmas. Pöytyää on nopeita miehiä keulassa, joten nollatilanteen täytyy pitää, kuten se on pitänyt parissa edellisessä ottelussa. Takatilanteessa pitää myös räpylän kestää, sillä Jaakkola ja Riikonen ovat lyöneet paljon juoksuja, Eero Kuitunen arvioi.
 
Kiri lähtee sunnuntain otteluun kolme kolmen pisteen voittoa alla. Viimeksi joukkue nappasi komean voiton, kun sarjakärki Siilinjärvi kaatui Hippoksella tiukkojen vaiheiden jälkeen. Varsinkin nousu voittoon toisen jakson takaa-ajoasemasta oli erityisen makea. Ulkopeli on toiminut kuukauden verran hyvin ja vastustajat eivät ole saaneet enää ilmaisia juoksuja. Joukkueen terveystilanne on myös mainio tällä hetkellä. Ulkopeliin on löytynyt harmonia siitä, kun on saatu turhat venkslailut pois. Ulkopelin kautta pitää pelata ja olla sisällä kärsivällisiä, koska laajuutta meiltä löytyy ja saamme kyllä tarvittavat juoksut tehtyä. Summa summarum: sisäpelillä voitetaan pelejä, mutta ulkopelillä mestaruuksia, Kuitunen lopettaa.​
 

Otteluraportti:

Loistavissa olosuhteissa pelattu ottelu tarjosi ison määrän kolmostilanteita molemmilla joukkueilla. Ensimmäisellä jaksolla Kiri käytti ne vahvemmin hyväksi vieden jakson lukemin 1-2. Kirin molemmat juoksut löi Kalle Virolainen tuojina Iiro Nokkala ja voitto juoksun tuoja Ilkka Ylitalo. Toisella Kiri siirtyi 0-2 johtoon mutta sitten aukesi kotijoukkueen lyöntipeli ja sen siivittämä toinen jakso kotijoukkueelle lukemin 9-3. Supervuoron sisällä aloittanut Pöytyä teki komeilla lyönneillä viisi juoksua johon Kiri ei pystynyt vastaamaan. Supervuorossa Kirin ainoan juoksun löi Atte Brandt.

Kirin palkitut olivat hienosti sisäpelissä onnistuneet Kalle Virolainen neljällä lyödyllä ja 100% lyöntipeliä esittänyt Iiro Nokkala. Kirin joukkueenjohtaja Vesa Kivelä: ”Pelattiin erinomaista takatilanne peliä toisen jakson toiseen vuoroon asti mutta sitten tapahtui pieni notkahdus, jonka jälkeen kaveri löi hienosti.”

Kirin pelin jatkuvat tiistaina kun joukkue matkaa Kuopioon Puijon pesiksen vieraaksi. Kivelä jatkaa ” Tarkennetaan tiettyjä asioista omassa tekemisessä niin saadaan paremmin jatkumoa sisäpelissä ja ulkona jatketaan edellisten pelien hyvää tekemistä niin taistelemme voitosta.