18.7.2017

kuopio 0 - 2 jyväskylä
18 heinä 2017 - 18:00
Otteluennakko:
 
Runkosarjan loppu lähenee ja otteluissa panokset kovenee. Tällä kertaa Kiri matkaa Kuopioon Puijon Pesiksen vieraaksi. Taistelu sijoituksista käy kiivaana, sillä Puijo on tällä erää viidentenä pisteen Kiriä edellä ja menossa viimeisenä joukkueena ykköspesiksen pudotuspeleihin.  Joukkueet kohtasivat kertaalleen kesäkuun alussa ja tuolloin Puijo vei pisteet mukanaan selvin numeroin. Odotan sitä että parannamme peli-ilmettämme Pöytyä-pelistä ja sitä kautta parempaa peliä ja kolmea pistettä, Aleksi Karttunen odottaa.
 
Kiri kärsi sunnuntaina kolmen voitto-ottelun jälkeen kirvelevän tappion supervuoron jälkeen Pöytyällä. Kiri vei avausjakson ja johti toistakin, mutta Pöytyä paransi lyöntipeliään ottelun edetessä ja vei toisen jakson ja supervuoroparin selvin numeroin. Lyöjämörssäri Kalle Virolainen on äitynyt hyvään loppukesän vireeseen ja pokannut kolmessa peräkkäisessä pelissä palkinnon. Pöytyällä Virolainen tykitteli neljä juoksua, joista yksi oli avausjakson voiton varmistanut juoksu. Iiro Nokkala jatkaa myös hyviä otteitaan, tällä kertaa seitsemän kärkilyöntiä sadan prosentin teholla ja kakkospalkinto matkaan. Nokkala on kärkilyöntitilaston viidentenä tällä hetkellä. Viime ottelut jokerina pelannut Pasi Rajala on saman tilaston seitsemäntenä ja lyöjätilastossa Rajala on vieläkin korkeammalla, jaetulla neljännellä sijalla.
 
Kuopion heinäkuu on sujunut vaihtelevissa merkeissä. Kuopio katkaisi lauantaina kolmen ottelun tappioputkensa kotikentällään kaatamalla Muhoksen puhtaasti 2-0. Kauden kuopiolaisnimi on ollut lyöjätykki Roope Haapsalo, joka on lyöjätilastossa viidentenä, pari ottelua vähemmän pelanneena kuin edelläolevat.  Kärkilyöntilastossa puijolaisia ei mahdu kymmenen parhaan joukkoon, mutta Antti Rinnevuori, Simo Vainikainen ja Ville Pietinen löytyvät sijoilta 12, 15 ja 16. Vainikainen on etenijätilastossa paras puijolainen ja sijoitus on viide. Kuopio kaatuu kun pelaamme ulkona varmasti ilman suurempia virheitä ja sisällä luotamme omaan tekemiseen ja teemme kärsivällisesti hommia. Meidän taso kyllä riittää Kuopion kaatamiseen, Karttunen lopettaa.
 

Otteluraportti:

Kiri haki erittäin arvokkaat kolme pistettä Kuopiosta kaatamalla Puijon Pesiksen komean esityksen jälkeen. Lopputulos tänään 0-2 (5-6, 1-4).  Ottelun alku oli tahmea kiriläisittäin, mutta ottelun edetessä Kiri tiivisti rivinsä ja pelasi lopulta ehjän ottelun varsinkin ulkokentällä.
Kolmostilannet kirjattiin Kirille 24-14. Kirin paras tänään viisi juoksua lyönyt kapteeni-Rajala ja kakkospalkinto meni mainiosti lautasen äärellä esiintyneelle ja avausjakson voittojuoksun lyöneelle Atte Brandtille. Tiukoissa paikoissa oltiin tänään hyviä ja Rajalan Pasi painoi tänään kovalla prosentilla palloa väliin, Iiro Nokkala kertasi peliä. 
 
Puijo aloitti ottelun vahvasti ja karkasi ottelun alussa nopeasti 5-1 -johtoon. Kiri ei kuitenkaan tästä hätkähtänyt, vaan toisen tasoittavalla Eero Kuitunen aloitti Kirin kirin komealla välilyönnillä.  Kuitunen oli muutenkin hyvällä pelipäällä tehden ulkona tukun tärkeitä paloja etukentältä. Toinen vuoro jatkui muutenkin mainiosti, sillä Kiri hilasi itsensä tasoihin Rajalan, Kalle Virolaisen ja Teemu Rouhiaisen kotiutuksilla. Tämän jälkeen juoksuhanat tyrehtyivät hetkeksi ja ratkaisua haettiin Kirin neljännen tasoittavalla. Siinä Kirin kärki rakenteli kahdella palolla ajolla ajolähdön Atte Brandtille, joka ei epäröinyt. Pallo ensimmäisellä tappimiehen yli ja Ilkka Ylitalo toi jakson voittojuoksun. Eka jakso näytti huonolta eikä oltu oikein siinä mukana, mutta skarpattiin jakson aikana ja saatiin hyvä voitto siitä. Toiselle jaksolle sitten parannettiin ja peli näytti siltä mitä pitääkin, Nokkala kertoi.
 
Toinen jakso oli Kirin osalta hallittu kokonaisuus. Ulkopeli toimi hyvin ja kapteeni-Rajala löi palloa tasaiseen tahtiin väliin. Kolmostilanteet toisella jaksolla Kirille 12-4. Kirin viimeisen juoksun löi Iiro Nokkala hienolla kopinnostokumuralla. Juoksu oli myös osoitus etenijä Henrik Tawastin pelinlukukyvystä, sillä Tawast karkasi lyönnillä hienosti kotiin. Puijon neljännen tasoittavalla nähtiin myös ikävä yhteentörmäys, kun etutilanteessa Puijon takaetenijä törmäsi välimiehenä pelanneeseen Iiro Nokkalaan. Nokkala kuitenkin selvisi tilanteesta lopulta ilman isompaa loukkaantumista. ​