22.7.2017

Kiri 2 - 0 Lohi
22 heinä 2017 - 16:00

Otteluennakko:

Kauden kolmas ja viimeinen Jyväskylän paikalliskamppailu pelataan lauantaina 22.7 klo 16 Hippoksella. Kaksi aikaisempaa Koskenharjulla pelattua koitosta on Kiri vienyt puhtaasti, joten vierasjoukkue Lohi tulee varmasti sisuuntuneena lauantain kamppailuun. Lauantain ottelutapahtumassa on myös hieman ekstraa mukana, sillä Honkamajan puolella järjestetään grilliparty-tapahtuma, jossa musikiista huolehtii trubaduuri Jukka Hämäläinen ja grillimaisterina toimii jyväskyläläinen Maria Åhman. Lauantaina kohdataan Lohi viimeistä kertaa runkosarjassa, niin Jyväskylän herruus ratkeaa siinä viimeistään! Tärkeät pisteet jaossa molemmille ja syksy kolkuttaa ovella, niin playofftunnelmaakin voi aistia jo lauantaina. Viihdyttävä ottelu tulossa lauantaina, Janne Palomäki kertaa syitä miksi lauantaina kannattaa saapua Hippokselle.
 
Kiri kohtasi aikaisemmin tällä viikolla Kuopiossa Puijon Pesiksen ja haki sieltä erittäin maukkaan vierasvoiton ja vankisti samalla asemiaan taistelussa paikasta ykköspesiksen välieriin. Kirin ehdoton sankari tiistain ottelussa oli kapteeni Pasi Rajala, joka sivalsi kovalla prosentilla palloa väliin ja kaikkiaan viisi lyötyä juoksua kirjattiin Rajalan tilille. Myös kärkikaksikko Kuitunen-Ylitalo oli mainiolla pelipäällä,  sillä molemmille herrasmiehille kirjattiin kolme tuotua juoksua mieheen. Alokaskaksikko Hyvönen-Karttunen vietti tiistaipäivän palvellen isänmaata Tikkakoskella, mutta lauantain ottelussa heidänkin pitäisi olla takaisin kokoonpanossa. Meiltä Brandtin Aten lukkarointi on ollut mainiota viime peleissä ja mailan varressakin juoksuja syntyy varmasti. Lohessa taas esiintyy ilmeisesti ensimmäistä kertaa Atte Hakala, jota kannattaa varmasti seurata, Palomäki vinkkaa.
 
Lohi kohenteli asemiaan putoamiskamppailussa kaatamalla Lievestuoreen viikolla Koskenharjulla supervuoron jälkeen. Lohi tarvitsee pisteitä kuitenkin vielä kipeästi, sillä se on tällä hetkellä viimeisenä ja tippumassa takaisin Suomensarjaan. Lähin vastustaja Vähäkyrö on toisaalta vain kahden pisteen karkumatkalla, mutta pelejä on jäljellä kuusi. Lohi on saanut takaisin kokoonpanoon elintärkeän lukkarin Matias Hangasmaan, joka tiivistää varmasti Lohen ulkopeliä.  Lohi hankki myös viikolla Manse PP:ssä vähälle peliajalle jääneen Atte Hakalan, joka on lauantain ottelussa tekemässä debyyttiaan lohi-nutussa. Lohi kaatuu lauantaina oman tekemisen kautta. Käytetään omia parhaita lyöntejä, otetaan pallot kiinni ja pidetään pää pelissä mukana kaksi jaksoa, niin se riittää varmasti, Palomäki kertoo.​
 

Otteluraportti:

Kolmas otatus Jyväskylän herruudesta miteltiin Hippoksen lauantai-iltapäivässä. Kiri oli vienyt kaksi aikaisempaa ja myös kolmas ottelu kirjattiin Kirin nimiin. Lopputulos tällä kertaa 2-0 (3-2, 5-1). Ottelun taso ei noussut päätähuimaavaksi ja peli ei jää historiankirjoihin yhtenä klassikko-otteluna. Ottelun alku oli jälleen Kirille tahmea, mutta parin avausvuoron jälkeen ote siirtyi kotijoukkueelle ja tämän jälkeen voittajasta ei ollut epäselvyyttä. Voitto oli tärkein tänään. Peli ei tänään oikein käynnistynyt, Kirin pelipomo Paavo Hämäläinen luonnehti. Aika samaa rataa meni kun meidän muutama aikaisempi pelikin. Meidän henkinen tila on tällä hetkellä aika hutera ja ei kestetä pieniä virheitä ja jos niitä tulee niin ei päästä niistä yli, Lohen pelinjohtaja Jussi Muilu taas kertoili.
Tilastojen valossakin Kiri oli koko ajan niskan päällä. Kolmostilanteet kirjattiin kotijoukkueelle 15-6 ja kärkilyönnit 47-35. Kirin parhaaksi palkintoraati arvioi kolme juoksua lyöneen ja hienoa ulkopeliä esittäneen Iiro Nokkalan. Kakkospalkinto meni kolme juoksua lyöneelle Kalle Virolaiselle. Lohen parhaat olivat tänään Teemu Lepistö ja Akseli Saukkola.
 
Lohi tuli ottelun alkuun terävästi ja siirtyi Henri Pennasen jatketulla näpillä ja Akseli Saukkolan takakenttäsivalluksella jo 0-2 -johtoon.  Kiri tuli toisessa vuorossa tasoihin, kun ensin Pasi Rajalan pystymailalyönti karkasi kolmoskoppari Ville Rauhalan räpylän alta ja perään Kalle Virolaisen koppikumuran jälkeen polttoheitto kotiin ei pysynyt muuten hienon pelin pelanneen lukkari Matias Hangasmaan räpylässä. Avausjakson voittojuoksu nähtiin Kirin kolmannen tasoittavalla ja siitä vastasi Kirin ykköspalkittu Nokkala. Nokkalan lyönti tippui kakkospuolelle väliin ja tänään asemiaan etenijätilastossa kolmella juoksulla taas kohentanut Ilkka Ylitalo ehti kotiin.
 
Toisella jaksolla Kiri onnistui lyömään juoksun jokaisessa vuoroparissa. Avausvuorossa Atte Brandt kotiutti tappikumuralla Ylitalon. Toisessa vuorossa Nokkala puhkaisi kakkossauman ja kotiin ehti ikinuori Henrik Tawast ja Virolaisen keskisaumavedolla kotiin tuli Iiro Hyvönen. Kolmannessa taas Nokkala puhkaisi kakkospesän päältä ja Eero Kuitunen juoksi kakkoselta kotiin ja viimeisen vuoron kiriläisjuoksusta vastasi Virolainen takakenttäpuhkaisullaan. Lohen ainokaisen löi neljännen tasoittavalla lukkari Hangasmaa. Heinäkuun pelitahti jatkuu tästä edelleen tiiviinä ja pelit jatkuvat jo tiistaina, jolloin Hippokselle saapuu vieraaksi Vähäkyrön Viesti.