25.7.2017

jyväskylä 1 - 2 vähäkyrö
25 heinä 2017 - 18:00

Otteluennakko:

Kirin kotiotteluiden putki saa jatkoa, kun Kiri saa vieraaksi Vähäkyrön Viestin. Kirin heinäkuun kotiottelut ovat sujuneet tähän asti tuloksellisesti mallikkaasti, sillä sekä Lievetuore, Siilinjärvi ja Lohi ovat joutuneet poistumaan Hippokselta 2-0 -tappio niskassaan. Tiistain kamppailu on molemmille erityisen tärkeä runkosarjan lähestyessä kohti loppuhuipennusta. Kiri taistelee vielä paikasta ykköspesiksen välieriä ja nousuvireinen Vähäkyrö hamuaa pois karsijan paikalta. Tiistain ottelun ratkaisu tulee omasta tekemisestä ja luotosta itseensä. Oma tekeminen on ollut nousujohteista ja uskon että se on sitä edelleen. Vaikka Vähäkyrö on sarjataulukossa alempana, heillä on kuitenkin laadukas porukka, Kirin sieppari Eero Kuitunen pohtii.
 
Kiri ja Vähäkyrö kohtasivat kertaalleen kesäkuun alussa Vaasassa pelatussa ottelussa ja tuolloin Kiri haki puhtaan vierasvoiton 0-2- lukemin. Kirin viime viikon kaksi ottelua tuottivat molemmat puhtaat 2-0 -voitot. Tiistaina kaatui Kuopio vierasottelussa komeasti Pasi Rajalan tulittaessa palloa väliin ja lauantaina kaatui paikallisvastustaja Lohi Hippoksella vähän nihkeämmän esityksen jälkeen. Iiro Nokkala oli viikon kiriläisnimi keräten kahteen otteluun 14 kärkilyöntiä, neljä lyötyä juoksua ja kaksi tuotua juoksua. Nokkala on myös kärkilyöntitilastossa parhaana kiriläisenä tällä hetkellä jaetulla neljännellä sijalla. Ilkka Ylitalo on nousussa etenijätilastossa, sillä Ylitalon nimiin kirjattiin viime viikon kahdessa pelissä yhteensä kuusi juoksua. Etenijätilastossa Ylitalo on Pöytyän Mikko Paunan ja Haminan Jani Ahosen jälkeen sijalla 3 ja tuotuja juoksuja on kerättänynä yhteensä 40 kappaletta. Tiistain ottelussa kannattaa seurata meidän kärjen toimintaa. Kotiuttajat Brandt ja Virolainen ovat olleet iskussa, samoin aivan huikeaa pystäriä väliin lyövä Rajala, Kuitunen vinkkaa.
 
Tiistain vierasjoukkue on ollut heinäkuussa nousuvireessä. Joukkueen neljä viimeistä ottelua ovat tuottaneet kolme voittoa ja samalla joukkue on jättänyt Lohen suoran putoajan paikalle. Edellisessä ottelussa kaatui Ulvilassa kotiottelussa puhtaasti 2-0. Joukkueen avainpelaaja tuossa ottelussa oli lukkari Mika Joensuu, joka kotiutti kolmasti ja toi kaksi juoksua ja palkittiin ansaitusti joukkueen ykkösenä. Joensuu on ollut myös koko kauden vähäkyröläisykkönen kotiutuksissa.  Joensuu on lyöjätilastossa sijalla 25 ja kotiutuksia on syntynyt kunnari ja 22 tavallista. Patrik Wahlstenin mailasta on lähtenyt 20 kotiutusta. Kärkilyöntitilastosta Keijo Saarenmaa löytyy sijalta 30. ​
 

Otteluraportti:

Kirin tappioputki mureni Hippoksen tiistai-illassa, kun Vähäkyrön Viesti ryhdistäytyi toisella jaksolla ja vei lopulta pisteet supervuoroparin jälkeen lukemin 1-2 (2-0, 1-4, 1-4). Tappio tuli tänään. Kyllä me tätä on vähän kerjättykin, mutta jospa tämä vähän nyt herättäisi taas arkeen ja pelaamaan, pelinjohtaja Paavo Hämäläinen pohti pelin jälkeen.

Peli kulki Kirin komennossa viisi vuoroparia, mutta toisella jaksolla Vähäkyrö sai sisäpeliään rullaamaan osittain Kirin helppojen virheiden ansiosta, mutta mukaan mahtui myös komeita lyöntejäkin.  Supervuoroparin Vähäkyrö aloitti sisällä ja antoi melkoisen tyrmäysiskun onnistumalla neljästi. Kiri rakenteli omalla tasoittavallaan vielä palottoman ajon, mutta ainoastaan Kalle Virolainen onnistui ja voitto lipesi Vähäkyröön.

Ottelussa ei juurikaan kolmostilanteilla juhlittu, sillä kolmostilanteet menivät Vähäkyrölle 13-15. Kirin parhaana palkittiin kolmesti onnistunut lyöjäjokeri Kalle Virolainen ja kakkospalkinnon pokkasi kapteeni Pasi Rajala sataprosenttisella sisäpelillä. Vähäkyrön ykkönen oli kaksi juoksua tuonut Jari Ojanen ja kakkospalkinto meni mainiosti vaihtaneelle Patrik Wahlstenille. Seuraava vastustaja on kova, Manse vieraissa. Tarvitsee aikamoisen tasonnoston jos sieltä jotain jää käteen. Jos tämä toimisi sellaisena herätyksenä perjantain peliä varten. Muutama peli tässä on ollut vaikeampaa nyt. Niitäkin hetkiä tulee välillä ja tämä oli yksi peli muiden joukossa, Hämäläinen päättää.​