28.6.2017

Jyväskylä 1 - 2 Hamina
28 kesä 2017 - 18:00

Otteluennakko:

Juhannustauko on vietetty ja Kirin pelit runkosarjassa jatkuvat keskiviikkona kotiottelulla Haminaa vastaan. Hamina on sarjan puoliväliin mennessä esiintynyt pirteästi ja on Siilinjärven jälkeen toisena. Kirin sijoitus tällä hetkellä tasaisessa keskikastissa on kuudes. Molemmat lähtevät otteluun tappio alla, sillä Kiri hävisi vierasottelun ennen juhannusta Ulvilassa ja Hamina koki saman kohtalon Siilinjärvellä. Puolivälissä ollaan. Matkalle on jäänyt joitain pisteitä mitkä on jäänyt harmittamaan, mutta mukaan mahtuu muutama hyväkin voitto. Huomattiin sarjan kovuus ja paljon vaatii jokainen piste. Nyt pitää tajuta viimeistään tajuta mitä ykköspesis vaatii,  summaa alkukauden yhteen pelinjohtaja Paavo Hämäläinen. 

Kiri päästi kahdeksaan ensimmäiseen peliin 86 juoksua, mutta tämän jälkeen ulkopeli on tiivistynyt huomattavasti ja viimeiseen neljään vastustajat pystyivät lyömään enää yhdeksän juoksua Kirin kentästä.  Iso haaste tulee kuitenkin vastaan keskiviikkona, sillä vierasjoukkue Hamina on lyönyt ylivoimaisesti eniten juoksuja tähän mennessä. 12 peliin Hamina on lyönyt 155 juoksua, kun Siilinjärvi on onnistunut 130 kertaa. Kiri on tilastossa kolmantenta 105 lyödyllä juoksulla. Hamina on osoittanut kovuutensa alkukaudesta. Kovalyöntinen porukka on heillä ja muutama nopea etenijä löytyy. Toukokuun vieraspelissä huomattiin kuitenkin, että pystytään heidät haastamaan. Ulkopeli jos pitää samalla tavalla kuin muutamassa aikaisemmassa pelissä, niin se antaa meille mahdollisuuden voittaa, Hämäläinen arvioi.
 
Tilastokatsaus:
Haminan Juha Leskinen löytyy lyöjätilaston sijalta 2 tehoin 1+36 ja Ville Aalto on kolmantena 1+30 lyödyllä. Kirin Pasi Rajala on saman tilaston viidentenä 0+28 lyödyllä. Etenijätilastoa johtaa Haminan Jani Ahonen 34 tuodulla, Kirin Ilkka Ylitalo on neljäntenä 25 tuodulla. Kärkilyöntilastossa Haminalta löytyy neljä miestä kymmenen parhaan joukosta, Juha Toikka on kolmantena, Henri Heikkilä viidentenä, Jani Ahonen seitsemäs ja Juha Toikka kymmenes. Kirin paras on Iiro Nokkala, joka on sijalla 6 ja Pasi Rajala on yhdentenätoista.​
 

Otteluraportti:

Kiri ja Hamina järjestivät mielenkiintoisen näytelmän, jossa voittajaa haettiin lopulta supervuoroparista asti. Siinä Haminan Jesse Eskelisen lyönti tippui väliin ja voitto kirjattiin Haminalle lukemin 1-2 (5-6, 4-1, 0-1). Positiivinen esitys meiltä kokonaisuudessaan tänään, Hamina on kuitenkin laatujoukkue, kapteeni- Rajala kertoili pelin jälkeen.

Kiri sai pidettyä Haminan ykköstykit, Juha Leskisen ja Ville Aallon kokonaan ilman juoksuja, mutta Haminan ratkaisijoiksi nousivat muut miehet. Simo Vanhala kotiutti kolmesti ja Otso Mäkelä ja Jesse Eskelinen kahdesti. Kentän ykkönen oli kuitenkin kotijoukkueen tänään jokeripaidassa pelannut Pasi Rajala. Rajala kotiutti kuudesti ja hoiteli kaikki vaihtotilanteet sataprosenttisesti. Kirin kakkospalkinto meni jälleen hienon ulkopelin pelanneelle Teemu Rouhiaiselle. Ottelua oli seuraamassa 498 katsojaa. 

Ottelun avausjakson Kiri aloitti tehokkaasti ja siirtyi jo 4-1 -johtoon. Hamina tuli kuitenkin tasoihin ja jakson ratkaisu nähtiin kolmannessa vuorossa. Siinä Kiri siirtyi Rajalan illan kolmannella välilyönnillä jälleen johtoon, mutta Otso Mäkelän pussinpohjalyönti ja Simo Vanhalan kolmospuolen välilyönti toivat jaksovoiton Haminalle. Kolmostilanteet avausjaksolla Haminalle 8-11. Toisella jaksollakin Kiri siirtyi 4-1 -johtoon, eikä sitä johtoa tällä kertaa suostunut menettämään. Ulkopeli toimi mainiosti lukkari Atte Brandtin johdolla ja erityisesti Rouhiaisen syöksykopit pitivät Haminan jakson aikana vain yhdessä juoksussa. Kirin juoksuista toisella jaksolla vastasivat kolme kertaa onnistunut Pasi Rajala ja kertaalleen juoksun lyönyt Kalle Virolainen.
Supervuoron aloitti sisällä Kiri ja sisäpelin tökkiessä ei pystynyt rakentamaan tilannetta kovavireiselle jokeriosastolle. Hamina rakensi omalla tasoittavallaan kolmostilanteen kahdella palolla Jesse Eskeliselle, jonka välilyönti toi kotiin Henri Heikkilä ja peli oli ohi. Loistavilla lyönneillä Hamina ratkaisi eka jakson. Toinen jakso oli meidän, mutta kaikki ratkesi lopulta hutunkeiton häviämiseen. Saivat sitten supervuorossa rummuttaa voiton, Rajala pohti.

Peleissä on nyt reilu viikon tauko, mutta seuraava viikonloppu onkin mielenkiintoinen. Kiri kohtaa ensin perjantaina kotikentällä Lievestuoreen ja matkaa sunnuntaina Koskenharjulle Lohen vieraaksi.