28.7.2017

tampere 2 - 1 jyväskylä
28 heinä 2017 - 18:00

Otteluennakko:

Kirin kohdalla runkosarjan loppu lähenee ja enää neljä ottelua on Kirin osalta jäljellä runkosarjaa. Taistelupudotuspelipaikoista käy tällä hetkkellä kuumana, sillä Kiri on tällä hetkellä sarjassa viidentenä, neljä pistettä kuudentena olevaa Kuopiota edellä. Perjantaina Kiri matkustaa Mansen vieraaksi Tampereelle. Playoffpaikka on tavoitteena ja sitä kohti mennään, Aleksi Ahola kertoo loppukauden tavoitteesta.

Perjantain vastustaja Manse on ryhdistäytynyt heinäkuussa hieman vaisumman alkukauden jälkeen ja matkustaa tällä hetkellä kahdeksan ottelun voittoputkessa. Samalla joukkue on nostanut osakkeeitaan sarjataulukossa ja on tällä hetkellä kolmantena, seitsemän pistettä sarjaa johtavaa Siilinjärveä perässä. Kiri ja Manse kohtasivat ennen juhannusta kertaalleen Hippoksella ja tuolloin Kiri käänsi tiukan kamppailun yhden juoksun erolla. Odotan tiukkaa ja vähäjuoksuista peliä ja varmaan aika kuumaakin peliä, vähän kuin Jyväskylän kamppailu oli, Ahola kertoo.

Kiri kärsi tiistaina Hippoksella kirvelevän tappion Vähäkyrölle supervuoroparin jälkeen. Kuuden vuoroparin verran peli oli Kirillä hallussa, mutta sen jälkeen tapahtui jotain mystistä ja Vähäkyrö sai hengen päälle ja vei pisteet ansaitustikin. Perjantaina haaste kovenee, sillä Manse on ollut Kirin ohella heinäkuun kuumin joukkue. Kultakypärä päässään perjantain otteluun lähtee Kalle Virolainen, joka tykitti tiistain kamppailussa kolme juoksua. Joukkueen terveystilanne on myös hyvä tällä hetkellä.

Manse muokkasi heinäkuun aikana kokoonpanoaan ja joukkue hankki Severi Piispasen Seinäjoelta tuomaan lisää syvyyttä joukkueeseen. Samalla Atte Hakala siirtyi Loheen loppukauden vuokrasopimuksella. Joukkue on pelannut läpi kauden hyvää ulkopeliä ja onkin päästänyt vähiten juoksua runkosarjassa. Manse on saanut heinäkuussa sisäpeliään rullaamaan ja tämä onkin ollut isona syynä voittoputkeen. Ex-kiriläiset Eetu Karhulahti, Mika Ilkko ja Saku Suurnäkki kantavat isoa vastuuta joukkueen ykköskärjessä, mutta joukkueen tehokkain kärkilyöjä on ollut kuitenkin Jukka Tuomisto, joka on Iiro Nokkalan jälkeen viidentenä kärkilyöntitilastossa. Petteri Kortelaisen maila on ollut kuuma heinäkuussa ja mies onkin noussut viidenneksi lyöjätilastossa. 20 peliin lyötyjä juoksuja Kortelaisella on kertynyt 2+40.

Otteluraportti:

Mansen voittoputki venyi jo yhdeksään otteluun, kun se nitisti Kirin Kaupin perjantai-illassa kotiutuslyöntikilpailun jälkeen 2-1 (8-3, 5-6, 0-0, 3-2). Ottelun avausjakso oli kiriläisittäin synkkä ja virheet ulkopelissä maksoivat jaksovoiton. Toiselle jaksolle Kiri ryhdistäytyi ja Atte Brandtin komea kolmospuolen puhkaisu käynnisteli sisäpeliä aina jaksovoittoon saakka. Supervuoroparissa kumpikaan ei onnistunut ja voittajaa haettiin ensimmäistä kertaa tällä kaudella Kirin pelissä kotiutuskisasta saakka. Siinä Kiri onnistui omalla aloittavallaan kahdesti, mutta voittoon asti se ei riittänyt, vaan Manse kuittasi omalla tasoittavallaan kolmesti ja venytti voittoputkensa jo yhdeksään otteluun. Pitkä vääntö oli, jonka Tampere aloitti vahvasti ja osittain meidän ulkopelivirheillä ensimmäinen jakso heille selvästi, Kalle Virolainen kommentoi. Toisenkin jakson Tampere aloitti vahvasti, mutta pystyttiin vastaamaan siihen. Pelin alkua lukuunottamatta tasaista vääntöä ja tärkeä piste meille. Tästä on hyvä jatkaa kolmeen viimeiseen peliin, Virolainen päättää.

Kolmostilanteet kirjattiin Mansen vahvan avausjakson ansiosta selkeästi 26-17 kotijoukkueelle. Kirin parhaina palkittiin kolme juoksua lyönyt Pasi Rajala ja jälleen vahvan ottelun pelannut Iiro Nokkala. Mansen ykkönen oi viisi juoksua lyönyt Petteri Kortelainen ja kakkonen lukkari Joni Aalto.

Runkosarjaa on jäljellä Kirin osalta enää kolme ottelua, ensi viikolla kotipelit Lievestuoretta ja Ylivieskaa vastaan ja viikon kuluttua torstaina päätöskamppailussa joukkue matkustaa Muhoksen vieraaksi. Tilanne on kiriläisittäin herkullinen, sillä paikka viiden parhaan joukkoon ja sitä kautta pudotuspeleihin on täysin omissa käsissä.