4.6.2017

Lievestuore 0 - 1 Jyväskylä
04 kesä 2017 - 14:00Lievestuore

Otteluraportti:

Kiri palasi voittojen tielle sunnuntaina, kun paikallisvastustaja Lievestuore kaatui vierasottelussa lukemin 0-1. (3-3, 1-5). Kirin ykköspalkittu tänään kolme juoksua lyönyt ja kaksi juoksua tuonut Atte Brandt. Brandt myös sai pikakomennuksen avausjaksolla lukkariksi, kun Aleksi Karttunen loukkasi hieman jalkaa heittotilanteessa. Kakkospalkinto jälleen hyvän pelin pelanneelle Pasi Rajalalle. Avausjakso oli vähän nihkeä meiltä. Koko ajan oltiin kuitenkin pelin päällä ja vietiin peliä. Omilla virheitä lahjoitettiin juoksut Lievestuoreelle. Toinen jakso oli sitten hyvää meiltä, arvioi mainion pelin pelannut Iiro Hyvönen.
 
Kiri näytti siirtyvän jo avausvuorossa johtoon, kun Juuso Tajakan koukkunäpin jälkeen Lievestuoreen lukkari Eetu Ikonen pudotti pallon räpylästään kotipesässä. Syöttötuomari Rutanen kuitenkin näki Ikosen pitäneen pallon hallussa ja kaikkien hämmästykseksi juoksu jäi syntymättä. Toisessa vuoroparissa Kiri kuitenkin sai juoksuhanat auki ja siirtyi ottelussa johtoon Rajalan yhdellä ja Brandtin kahdella juoksulla. Lievestuore tuli kuitenkin vielä tasoihin kolmannessa vuorossa. Vuoroon mahtui myös hieman dramatiikkaa, kun Karttunen loukkasi jalkaansa ja hänet korvasi lautasen äärellä Brandt. Kiri oli lopulta lähellä jaksovoittoa, kun Iiro Nokkala puhkaisi neljännen tasoittavalla etutilanteessa kakkosrajan, mutta kiriläisten harmiksi pallo pysähtyi juoksuradan reunaan ja voittojuoksu jäi syntymättä.
 
Toinen jakso oli alusta loppuun vahvaa kiriläishallintaa. Avausvuoron Rajalan ja Iiro Hyvösen lyömät juoksut siivittävät Kirin parin juoksun karkumatkalla ja Kiri ei johtoasemastaan enää luopunut. Kolmannen vuoron alussa nähtiin myös erikoinen tilanne, kun jokeripaitaan vaihdettu Karttunen asteli lyömään viimeisenä lyöjänä – sukkasillaan. Karttunen ei tästä hätkähtänyt vaan saatteli ensin Brandtin kolmoselle ja lopulta viimeisellä lyönnillään aina kotiin saakka takakenttäpuhkaisullaan. Lievestuoren ainokaisen toisella jaksolla löi Olli Kiiveri kakkospuolen välilyönnillään. Kolmostilanteet ottelussa vei Kiri lukemin 20-16.
 
Seuraavan kerran Kiri pelaa keskiviikkona 7.6, kun Puijon Pesis saapuu vieraaksi Hippokselle.