21.05.2017

Jyväskylä 0 - 2 Pöytyä
21 touko 2017 - 13:00Hippoksen pesäpallostadion

Otteluennakko:

Kirin ottelut ykköspesiksessä jatkuvat sunnuntaina 21.5, kun vieraaksi Hippokselle saapuu Pöytyän Urheilijat. Kirin alkukausi on ollut mainio ja avauspelin heikon avausjakson jälkeen lyöntipeli on lähtenyt rullaamaan ja kahteen peliin on syntynyt yhteensä 34 juoksua ja voitot sekä Ylivieskasta ja Muhoksesta. Onnistumisia on ollut laajalla rintamalla, mutta erityisesti kärkilyöntitilastoa johtavat Konsta Hyötyläinen ja Pasi Rajala ovat olleet mailan varressa huippuiskussa. Teemu Rouhiainen on tuonut kärkenä seitsemän juoksua.

Alkukauden esitys on antanut näyttää, mihin meistä on. Viiteen sarjapisteeseen täytyy olla tyytyväinen, mutta paljon on vielä parannettavaa, lukkari Aleksi Karttunen kertoo. Karttunen itse on kunnostautunut mailan varressa alkukaudesta ja tiistaina Muhosta vastaan Karttusen mailasta lähti neljä kotiutusta. Lukkaripeliin Karttunen ei vielä ole täysin tyytyväinen. Paljon on vielä lukkaripelissä parannettavaa mutta kauden mittaan kehitystä tulee varmasti.

Vierasjoukkue Pöytyä aloitti kauden vierasvoitolla Lohesta, mutta keskiviikon kotipelistä Puijon Pesis haki vierasvoiton supervuoron jälkeen. Pöytyä on vaarallinen sisäpelijoukkue ja poikkeaa hieman muista joukkueista, sillä joukkueen pelaajista puolet lyövät vasemmalta puolelta. Lyöjäjokeri Marlo Jaakkola on ollut kahdessa ottelussa tulikuuma ja hänen mailastaan on lähtenyt 10 kotiutusta. Numerolla kaksi pelaava Mikko Pauna on tuonut kahdeksan juoksua. Hyvinkään Tahkosta siirtynyt lukkari Sami Virto johtaa Pöytyän ulkopeliä. – Odotan sunnuntain pelistä joukkueelta vahvaa esitystä. Tiukkaa ja hyvää peliä, josta Kiri ottaa kolme sarjapistettä. Meiltä kannattaa seurata sekä Iiro Nokkalan että Kalle Virolaisen pehmeitä taitolyöntejä, Karttunen kertoo.

Otteluraportti:

Kirin kauden kolmas ottelu toi avaustappion, kun Pöytyän Urheilijat pelasi tasapainoisen ottelun ja haki Hippokselta puhtaan vierasvoiton lukemin 0-2 (5-6, 3-4). Kolmostilanteissa Kiri oli hieman niskan päällä vieden ne lukemin 20-19, mutta Pöytyä kotiutti tehokkaammin neljä juoksua lyöneen kotiuttajokeri Miikka Riikosen johdolla ja ansaitsi voittonsa. Kirin peliä johti tänään poikkeuksellisesti Henke Tawast, Paavo Hämäläisen ollessa alavartalovamman vuoksi sivussa. Paljon lyötiin laittomia tänään vaihtotilanteissa ja laaduttomia kotiutuksia. Pöytyä oli tänään niskan päällä ja ei päästy oikein missään vaiheessa pelaamaan omaa peliä tänään. Pöytyä oli tänään parempi, arvioi Tawast pelin jälkeen. Kirin parhaaksi palkintoraati arvioi tänään kauden toisen kunnarinsa lyöneen Teemu Rouhiaisen, joka kunnarin ohella toi kolme juoksua ja keräsi kahdeksan kärkilyöntiä. Kakkospalkinto meni Konsta Hyötyläiselle, jolle merkattiin myös kolme tuotua ja kahdeksan kärkilyöntiä.

Ottelun avausjaksolla nähtiin juoksuja kaikissa muissa sisävuoroissa paitsi Kirin ensimmäisen aloittavalla. Jakson ratkaisu nähtiin vasta Pöytyän neljännen tasoittavalla. Siinä Kiri lahjoitti ensin tasoitusjuoksun ja takatilanteen ja lopulta Riikosen keskisaumavedolla Toni Pomell toi jakson voittojuoksun. Toisella jaksolla Pöytyä karkasi nopeaan tahtiin jo 0-3 -johtoon. Kiri tuli vielä Atte Brandtin ja Pasi Rajalan kotiutuksilla juoksun päähän, mutta tämän lähemmäksi ei enää päästy ja toinenkin jakso ja kaikki kolme pistettä matkasivat Varsinais-Suomeen. Kirin pelit jatkuvat helatorstaina ja vieraspelissä vastaan vastaan tulee yksi sarjan ennakkosuosikeista, Siilinjärven Pesis.