7.6.2017

Jyväskylä 0 - 2 Kuopio
07 kesä 2017 - 18:00Hippos

Otteluennakko:

Kirin kotiottelut jatkuvat keskiviikkona 7.6, kun Puijon Pesis saapuu vieraaksi Hippokselle. Puijo on aloittanut kautensa erittäin terävästi ja on sarjataulukossa Siilinjärven ja Haminan jälkeen  kolmantena kuudella voitolla ja yhdellä tappiolla. Kiri katkaisi orastavan tappioputkensa sunnuntain vierasottelussa paikallisvastustaja Lievestuoreen kotikentällä lukemin 0-1 (3-3, 1-5). Kiri hallitsi ottelussa molempia jaksoja, mutta joutui avausjaksolla tyytymään jaksotasapeliin Lievestuoreen hyvän kolmannen vuoron ansiosta. Toisella jaksolla Kiri ei enää taipunut, vaan rullaili selvään jaksovoittoon.  Kiri sai ottelussa myös jobinpostia, kun lukkari Aleksi Karttunen loukkasi heittotilanteessa jalkaansa ja miehen pelikunto keskiviikon kamppailussa on vielä arvoitus. Karttunen kävi kuitenkin vielä sunnuntain pelin toisella jaksolla tekemässä harvinaisen tempun – lyömässä viimeisenä lyöjänä sukkasillaan juoksun.
 
Kirin alkukauden ottelut ovat olleet hyvin runsasjuoksuisia ja hyvän sisäpelin vastapainoksi ulkopeli ei ole vielä pitänyt toivotulla tavalla. Sunnuntainen ottelu antoi jo viitteitä paremmasta ja siinä Lievestuore onnistui lyömään vain neljä juoksua Kirin kentästä. Sisäpelissä vahva ykköskärki Rouhiainen-Ylitalo-Nokkala-Rajala luo tilanteita hyvällä prosentilla ja Kiri onkin seitsemään peliin lyönyt 79 juoksua eli yli 11 juoksua per ottelu. Tilastokärkinä Pasi Rajala löytyy lyöjätilastosta sijalta neljä 21 lyödyllä juoksulla, etenijätilastossa Teemu Rouhiainen ja Ilkka Ylitalo ovat sijoilla 4 ja 5 ja samoilta sijoilta kärkilyöntitilastosta löytyvät Rouhiainen ja Rajala. Rajala ja Iiro Nokkala löytyvät myös kärkilyöntiprosenteista korkealta, sillä heidän molempien onnistumisprosentti on yli 72%.
 
Kuopion alkukauden ottelut ovat olleet tasaväkisiä, sillä seitsemästä ottelusta peräti viisi on mennyt supervuoroon ja kaikki ne on myös Kuopio pystynyt voittamaan. Kauden avaustappio tuli vasta edelliskierroksella, kun Manse PP voitti Kuopion puhtaasti 2-0. Kuopion ottelut ovat olleet myös huomattavasti vähäjuoksuisempia kun kotijoukkue Kirin, sillä Kuopion juoksusuhde on tässä vaiheessa 50-40. Laukaalaissyntyinen Roope Haapsalo on ollut alkukaudesta Kuopion tehokkain kotiuttaja 10 kotiutuksella. Kärkilyöntejä Ville Pietinen ja Simo Vainikainen ovat lyöneet tähän mennessä yhtä monta, 32 kappaletta. Lisäväriä otteluun tuo se, että Kiri ja Kuopio ovat tehneet junioriyhteistyötä monta vuotta ja tänään kentällä nähtävistä pelaajista monet pelaavat samassa A-poikajoukkueessa poikien Superpesistä.​ 
 
Otteluraportti:
 
Puijon Pesis oli tyly vieras ja kävi hakemassa kaikki sarjapisteet Hippoksen keskiviikkoillasta. Loppulukemat kirjattiin kuopiolaisille 0-2 (1-10, 2-3). Puijo pelasi läpi ottelun liikkuvaa ja hyvää ulkopeliä ja piti Kirin ykköstykit tänään kurissa. Kolmostilanteet Puijolle 13-24. Pelin kiriläisonnistujiin kuuluivat tänään Ilkka Ylitalo ja Eero Kuitunen, jotka hoitivat sisäpelinsä ruutunsa sataprosenttisesti ja pokkasivat ansaitusti Kirin palkinnot tänään. Alussa oltiin ulapalla. Noin hyvää vastustajaa vastaan ei kärsi antaa tilanteita ja sitten kun annettiin tilanteita, niin yllättäen löytyikin hyviä lyöntejä ja lyöjiä heiltä. Toinen jakso oli parempi meiltä, mutta se ei tänään ihan riittänyt, arvioi ykköspalkittu Ylitalo illan ottelua. 
 
Ottelun avausjakso oli synkkä kotijoukkueen kannalta. Sisäpelissä tilanteiden rakentelu tökki ja ulkona Puijo löi laadukkaasti ja vei jakson lopulta tylyin 1-10 -numeroin. Kirin ainokaisen avausjaksolla iski Kalle Virolainen kovalla kolmospuolen lyönnillä.  Kolmostilanteetkin Puijolle 4-15. Toiselle jaksolle Kiri kokosi rivinsä pienten muutosten kautta. Kiri näytti jälleen siirtyvän johtoon, kun Virolaisen kolmospuolen lyönnin jälkeen polttoheitto suuntautui ohi kotipesän. Ottelun tuomaristo kuitenkin näki lukkari Joona Sikiön pysyneen kiinniottohetkellä selvästi havaittavan hetken kotipesässä ja johtojuoksu jäi syntymättä. Puijo käytti tilaisuutensa hyväksi ja siirtyi Roope Haapsalon ja Ville Pietisen kotiutuksilla johtoon ennen viimeistä vuoroparia. Siinä Kiri hyökkäsi vahvasti ja Pasi Rajalan ja Atte Brandtin kotiutuksilla toikin pelin tasoihin. Jatkoyritykset kuitenkin kuivuivat kokoon ja lopulta Puijon tasoittavalla Roope Haapsalo varmisti tappikumurallaan sarjapisteiden kohtalon Kuopioon.
 
Pelit jatkuvat lauantaina Koskenharjulla, jossa peli paikallisvastustaja Lohea vastaan alkaa klo 14.00