18.6.2017

Jyväskylä 1 - 0 Tampere
18 kesä 2017 - 17:00Hippos

Otteluennakko:

Kiri saa Hippoksen sunnuntai-iltaan vieraita Tampereelta, kun Manse PP saapuu kylään. Manse PP kuuluu sarjan ennakkosuosikkeihin ja on tällä hetkellä sarjassa viidentenä, kun Kiri taas on kahden puhtaan kolmen pisteen voiton myötä kohennellut asemiaan ja on pari sijaa Mansen takana sijalla seitsemän. Voittojen takuuna on ollut vahva ulkopeli, sillä Lohi ja Vähäkyrö pystyivät lyömään yhteensä vain kaksi juoksua Kirin ulkokentästä. A-poikien itä-länteen ainoana kiriläisenä valittu Iiro Nokkala odottaa sunnuntain pelistä tiukkaa vääntöä. Jos me jatketaan tasaista ulkopeliä viime otteluiden tapaan, niin ottelu ratkeaa juoksun erolla suuntaan tai toiseen.

Nokkala on pelannut vahvan alkukauden, sillä hän on ykköspesiksen kärkilyöntitilastossa neljäntenä ja kärkilyöntiprosentti huitelee  70% yläpuolella. Nokkalan alkukausi ei helppo kuitenkaan ole ollut, sillä Nokkala pelaa Kirin lisäksi KPL:n A-poikien superpesisjoukkueessa ja hän on samalla käynyt Vekaranjärvellä armeijaa. No en voi väittää etteikö noiden yhteensovittaminen olisi ollut raskasta, mutta kiitos kuuluu Karjalan prikaatille, että ei ole ollut ongelmia harjoituksiin ja peleihin pääsemisessä.

Kiri ja Manse ovat tällä kaudella kohdanneet kahdesti harjoituspelien merkeissä. Talvella hallissa Manse vei avausjakson suvereenisti, mutta Kiri kokosi rivinsä toiselle jaksolle ja jaksot tasattiin. Vapun alla Kaupissa pelatussa ottelussa edettiin kotiutuslyöntikisaan, jossa lopulta neljännen kierroksen jälkeen voittajaksi selvisi Manse. Manse lähtee sunnuntain otteluun pari tappiota alla, kun joukkue on kärsinyt tappiot sekä Lievestuoreelle että Pöytyälle. Joukkueen ulkopeli on ollut koko kauden tiivistä, sillä se on päästänyt sarjassa toiseksi vähiten juoksuja Siilinjärven jälkeen. Sisäpelissä on ollut haasteita, sillä lyötyjä juoksuja on Ylivieskan ja Lohen jälkeen kolmanneksi vähiten. Kankaanpäästä siirtynyt lyöjäjokeri Petteri Kortelainen on ollut joukkueen tehokkain kotiuttaja alkukaudesta, mutta kiriläisille hyvinkin tuttu koppari Saku Suurnäkki on ollut myös oivassa vedossa mailan varressa. Mansen tehokkain etenijä on ollut myös ex-kiriläinen Eetu Karhulahti, jonka rooli Jyväskylän vuosilta on hieman muuttunut. Nyt Karhulahti hoitelee vaihtotilanteita numerolla kaksi ja puolustaa Mansen kolmospuolta räpylä kädessä. Manse on laadukas joukkue tähän sarjaan, mutta ennakko-odotuksista huolimatta heidän kautensa on lähtenyt vähän nihkeästi käyntiin, Nokkala päättää.

Otteluraportti:

Kiri jatkaa voittojen tiellä, kun joukkueen tilille kirjattiin kolmas peräkkäinen voitto. Tällä kertaa taipumaan joutui Manse PP Hippoksella lukemin 1-0 (2-2, 3-2). Molemmat joukkueet rakentelivat tilannetta hyvin, mutta taas takatilannepuolustaminen oli molemmilla hyvällä mallilla ja ottelu ratkesi lopulta juoksun erolla. Kirin parhaana palkittiin jälleen mainion pelin lukkarina pelannut ja kolme juoksua lyönyt Atte Brandt. Kakkospalkinnon pokkasi ensimmäisen pelinsä numerolla kaksi pelannut ja neljä juoksua tuonut Eero Kuitunen. Erityismaininta koppariparille Rouhiainen-Rajala, joka pelasti Kirin useampaan otteeseen huippukiinniotoilla. Tiukkaa ja tasaista vääntöä oli läpi pelin. Omaan peliinkin voi olla ihan tyytyväinen. Kolme lyötyä juoksua peliin on ihan kohtuullinen määrä. Koko ajan käy keppiin paremmin, toistamiseen Kirin ykköspalkinnon pokannut Brandt myhäili tyytyväisenä.

Ottelun avausjaksolla juoksuja lyötiin tasatahtiin molempien onnistuessa kahdesti. Mansen juoksuista vastasivat paluun Hippokselle tehnyt Saku Suurnäkki ja lyöjäjokeri Petteri Kortelainen. Kirin juoksuista vastasi palkintokaksikko Brandt- Kuitunen. Jakson ratkaisija oli kuitenkin kolmoskoppari Teemu Rouhiainen. Manse rakenteli neljännen tasoittavalla palottoman ajon lyöjäjokeri Tommi Maliselle. Rouhiainen poltti ensin etenijän kotiin Malisen merkkaamattoman välilyönnin jälkeen ja heti perään Malisen seuraava lyönti oli jo putoamassa väliin, mutta Rouhiainen haki syöksykopin aivan kentän pinnasta ja jakso tasattiin lukemin 2-2. Vuoronperään tehtiin juoksuja avausjaksolla. Saatiin hyvin nollattua kaverin paloton ajo neljännen tasoittavalla, Brandt kertoili.

Toisella jaksolla Manse siirtyi heti avausvuorossa johtoon Kortelaisen kakkospuolen maalyönnillä. Kirin tasoituksesta vastasi myös hienon pelin pelannut Iiro Nokkala, jonka yllätysottovarsi toi kotiin Kuitusen. Jakson ratkaisu nähtiin kolmannessa vuorossa, jossa peräkkäisinä lyöjinä Pasi Rajala ja Atte Brandt löivät kotiin kolmospuolen maalyönneillä Kuitusen ja Ylitalon. Jakson hienoin suoritus oli kuitenkin Mansen kolmannella aloittavalla, jossa lyöjäjokeri Kortelaisen lyönti palottomassa ajolähdössä oli menossa väliin, mutta tällä kertaa oli kakkoskoppari Rajalan vuoro hakea syöksykoppi ja Mansen juoksuhaaveet kuihtuivat. Manse vielä kavensi Tommi Malisen välilyönnillä, mutta lisäjuoksuihin se ei kyennyt ja kiriläisjuhlat olivat valmiit alkamaan. Kiri pelaa vielä yhden ottelun keskiviikkona Ulvilassa, jonka jälkeen joukkue siirtyy hyvin ansaitulle juhannustauolle.