9.7.2017

Lohi 0 - 2 Kiri
09 heinä 2017 - 14:00

Otteluennakko:

Kirin paikallispeliviikonloppu huipentuu sunnuntaina Koskenharjulla, jossa kotijoukkue Lohi isännöi Kiriä. Perjantain paikallispeli Lievestuoretta vastaan Hippoksella päättyi Kirin voittoon tiukkojen vaiheiden jälkeen 2-0. Myös Lohi kohtasi viikolla Lievestuoreen, mutta joutui taipumaan supervuoroparin jälkeen lukemin 2-1. Mukava lähteä kyllä Koskenharjulle pelaamaan. Pelin pitää olla kyllä yritteliäämpää ja halukkaampaa kun perjantaina. Yritetään ottaa heti ohjat käsiin, eikä jäädä odottelemaan että vastustaja sen tekee, perjantain pelin huilannut Kalle Virolainen kertoilee ennen sunnuntain vääntöä.

Sarjanousija Lohi on valahtanut sarjataulukon häntäpäähän ja on kahdeksalla pisteellä sijalla 11 sarjataulukossa. Joukkue haki ennen juhannusta arvokkaan vierasvoiton Muhokselta, mutta on joutunut taipumaan parissa edellisessä pelissä Lievestuoreelle ja Kuopiolle. Lohen avainpelaajiin kuuluva lukkari Matias Hangasmaa palasi muutaman pelin jälkeen huilin jälkeen kokoonpanon tiistain ottelussa jokeripaidassa. Häntä lautasen äärellä on tuurannut Teemu Lepistö.  Lohi on lyönyt sarjassa vähiten juoksuja ja samalla myös päästänyt eniten juoksuja. Teemu Huhtakangas löytyy kärkilyöntilastosta sijalta kolme.

Kiri palasi perjantain Lievestuore-ottelussa takaisin voittojen tielle. Sisäpeli hieman yskähteli, sillä kolmostilanteita Kiri pystyi rakentamaan 12 kappaletta. Kotiustehot olivat kuitenkin kohdallaan ja kaikki kolme sarjapistettä jäivät Hippokselle. Tasaisen hyvää kautta pelaava Iiro Nokkala esiintyi jälleen edukseen ja pokkasi Kirin ykköspalkinnon. Nokkala ja Pasi Rajala löytyvät kärkilyöntitilastosta kymmenen parhaan joukosta molempien kärkilyöntiprosentin ollessa yli 70. Kiri on heinäkuun alun peliruuhkassa, sillä sunnuntain peli on toinen Kirin viidestä pelistä 12 päivään. Kun Koskenharjulla paistaa aurinko, niin toivottavasti yleisö löytää paikalle ja pelissä on hyvä tunnelma, Virolainen päättää.​

Otteluraportti:

Kirin paikallispeliviikonlopun toinenkin ottelu päättyi Kirin voittoon, kun tällä kertaa kaatui Lohi Koskenharjulla puhtaasti 0-2 (2-5, 1-5).  Molempien jaksojen alut olivat vaikeita Kirille, mutta jaksojen loppupuolella joukkue pystyi kääntämään molemmat jaksot edukseen. Yleisöä oli kertynyt Koskenharjulle mukavat 758 silmäparia ja ottelun kuuluttaja V-P Turpeinen piti kuuluttamossa ja välillä sen ulkopuolellakin tunnelman rennonletkeänä. Kirin ykkönen tänään Eero Kuitunen ja kakkonen avausjakson kuivilla saumavedoilla ratkaissut Kalle Virolainen. Vähän nihkeää oli, eikä saatu sellaista hurlumheipesistä käyntiin. Molempien jaksojen alkuihin tuli pari huonoa sisävuoroa mitkä söi sitten sisäpeliä. Silloin oltiin kovia kun peli piti ratkaista. Ulkopeli oli tänään taas hyvää. Jos kaveri saa kolme juoksua kahdeksaan vuoroon, niin sillä pitäisi voittaa jo pelejä, ykköspalkittu Kuitunen tarinoi pelin jälkeen.
 
Lohi tuli otteluun vahvasti ja rakenteli kolmeen ensimmäiseen  vuoroon kahdeksan kolmostilannetta. Avausvuoron Ville Rauhalan kakkospuolen puhkaisu ja Tuomas Mattilan välilyönti  jäivät kuitenkin Lohen avausjakson ainoiksi juoksuiksi. Lohen lukkari Teemu Lepistöllä ei ollut aivan paras päivä lautasen äärellä ja Kiri tulikin tasoihin kahdella vapaataivaljuoksulla. Jakson ratkaisu nähtiin kolmannen lopettavalla, jossa ensin Atte Brandtin tappikumura toi kotiin Kuitusen, jonka jälkeen Virolaisen kaksi kovaa saumavetoa lopettivat Lohen pyristelyn.  Kolmostilanteet menivät avausjaksolla Lohelle 8-6.
 
Toinen jakso alkoi Kiriltä samaan tapaan kuin ensimmäinen. Sisäpeli ei kulkenut, mutta Lepistön kaksi vapaataivaljuoksua takasivat Kirille 1-2 johtoaseman ennen viimeistä vuoroa. Siinä Kiri oli taas kova ja iski kolmesti. Ensin jokeripaidassa tänään esiintynyt Pasi Rajala tiputti pystymailalyönnin kolmosjatkeelle ja Jori Heikkinen kipaisi kotiin. Jakson loppulukemiksi 1-5 varmisti komealla takakenttäpuhkaisullaan Janne Palomäki ja kotiin ehtivät Henrik Tawast ja Virolainen. Palomäki oli muutenkin viikonlopun kiriläisonnistujia neljällä lyödyllä juoksulla ja varmalla ulkopelillä. Seuraavan Kiri pelaa keskiviikkona ja haaste onkin kovin mahdollinen, sillä sarjakärki Siilinjärvi saapuu vieraaksi Hippokselle.​