3 Pesäpallon pelin muuttajaa

3 Pesäpallon pelin muuttajaa

3-Pesäpallon-pelin-muuttajaa

Suomalainen pesäpallo on ollut olemassa vuodesta 1920 asti ja se jatkaa urheilun hallitsemista maassa. Kaikenikäiset ihmiset pelaavat sitä Suomessa. Lapset, teinit, aikuiset ja jopa vanhat ihmiset osallistuvat toimintaan.

Suomalaisella pesäpallolla on rikas historia. Tämä historia on täynnä merkittäviä ihmisiä, jotka tekivät urheilusta sen, mitä se on tänä päivänä. Puhumme näistä ihmisistä tässä artikkelissa.

Lauri ”Tahko” Pihkala

Jos puhut pesäpallosta, et voi jättää tätä henkilöä huomiotta. Pihkala on se henkilö, joka keksi suomalaisen pesäpallon 1920-luvulla. Pihkala on myös ensimmäinen henkilö, joka sai kunniatohtorin arvon urheilutieteessä Jyväskylän yliopistosta Suomen kahdeksannen ja pitkäaikaisimman presidentin, Urho Kekkosen kanssa.

Kun hän keksi pelin, suojeluskuntajärjestöt kiinnostuivat siitä. Ne ajattelivat sen olevan loistava harjoittelujärjestelmä sotilaille, joka valmistelee heidät sotaa varten. Pelissä on jopa termit ”kuolemat” ja ”haavat”.

Tämä johti ristiriitaisiin reaktioihin, jotkut hyväksyivät pelin ja toiset karttoivat urheilua militarismin vuoksi. Mutta Pihkalan perintö perustuu aina siihen tosiasiaan, että hän keksi ja yleisti Suomen kansallisurheilun.

Tässä on joitakin mahtavia tosiasioita hänestä. Ennen kuin hän edes loi urheilun, Pihkala oli olympiaurheilija. Hän osallistui vuoden 1908 kesäolympialaisiin korkeushypyssä, kiekonheitossa ja kuulantyönnössä. Hän palasi sitten vuoden 1912 olympialaisiin 800 metrin juoksussa.

3 pesapallon pelin muuttajaa Eino Vihtori Kaakkolahti - 3 Pesäpallon pelin muuttajaa

Eino Vihtori Kaakkolahti

Kaakkolahti on yksi juhlituimmista pesäpallon pelaajista historiassa. Hän on pesäpalloliiton kunniajäsen ja hänet kruunattiin pesäpallon kuninkaaksi vuonna 1952. Vuosina 1951-1954 hänelle palkittiin Vuoden Pesäpallomestariksi. Hän oli myös Vuoden pelaaja vuosina 1950, 1951 ja 1961.

Hän voitti neljä mestaruutta Jyväskylän Kirin kanssa. Kaakkolahti oli kentän peto ja monet kunnianhimoiset ja ammattilaispelaajat samaistuvat häneen.

 

Jos etsit pesäpalloviitteitä verkossa, löydät varmasti vanhan kuvan Kaakkolahdesta. Toinen loistava tosiasia hänestä on, että Kaakkolahti oli myös menestynyt mäkihyppääjä. Vuosina 1946-1948 hän voitti suomalaisen juniorimestaruussarjan.

Tuomas Jussila

Joensuun Maila -tähti ja usean palkinnon voittaja, Tuomas Jussila on yksi parhaista Superpesisliigassa. Jussila auttoi Joensuun mailaa voittamaan mestaruudet vuosina 2018 ja 2019.

Hän vastaanotti palkintoja mahtavasta suoriutumisestaan pudotuspelien aikana vuonna 2018. Vuonna 2015 hän voitti palkintoja pisteistä, joita hän keräsi.

Tässä on mahtava fakta hänestä. Useat ihmiset lyövät vetoa Joensuun Mailan puolesta Jussilan ansiosta. Hän nosti vetoja suoriutumisellaan ja taidokkuudellaan vuonna 2018, ja ihmiset voittivat tuhansia euroja urheiluvedonlyönnistä.

Suomalaisen pesäpallon yhteisö ja jokainen maassa tulee aina muistamaan nämä kolme. Luuletko, että joku olisi ansainnut paikkansa tässä luettelossa? Yhä enemmän supertähtiä ilmestyy yksi kerrallaan, ja jatkamme tämän luettelon päivittämistä.

Jyväskylän Kiri

Vastaa